Taraldrud

28.12.2018

Adresse:
Taraldrudveien 25, 1870 Ørje

Kontakt:
Camilla Nordmo, tlf. 975 00 512 og www.taraldrudgard.no

Beliggenhet:
Taraldrud Gård Taraldrud Gård ligger idyllisk til i rolige og fredelige omgivelser i Rødenes. Gården er på totalt 1200 mål fordelt på 250 mål dyrket mark og 950 mål skog. På jordene dyrkes det korn og på beitet gresser en flokk med gjess. Taraldrud Gård grenser inntil Rødenessjøen og utleiehuset ligger ca 500 meter i luftlinje fra sjøen.

Veslestua:
Veslestua ligger beliggende på gårdstunet med uteplass skjermet fra våningshuset. Huset er nylig renovert med blant annet nytt kjøkken og bad. Bilvei frem til huset. Parkering på gårdstun.

Areal: Grunnflate 75 m2 i 1 ½ etasje.

1 etasje: Moderne kjøkken med oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap med liten fryser og mikroovn. Trivelig vedovn. Spisestue med plass til 6 personer. Stue med ny vedovn. Flatskjerm TV og parabol. Gang og WC.

2. etasje: Nyoppusset bad med dusj, WC og varmekabel. 4 soverom med totalt 6 (7) sengeplasser.

Øvrig: Trådløst internett, utlån av barneseng og barnestol på forespørsel. Vaskemaskin og fryser i kjellerrom.

Uteplass: Skjermet uteplass bak huset med hagemøbler og grill. Begrenset utsikt til sjøen. Skjermet bålplass på tunet med benker og bålpanne/kokegrop. Noe utsikt til sjøen.

Adkomst til sjøen:
Leietakere kan parkere ved veien og følge sti ned til båtplass. Ca 350 meters gange. Båt med motor medfølger i leien.

Aktiviteter:
Velger du å bo på Taraldrud Gård har du naturen rett utenfor døren. Med sin beliggenhet nære Rødenessjøen passer utleiehuset utmerket for dem som ønsker å forsøke seg på gjeddefiske. Taraldrud Gård er også et godt utgangspunkt for vandring og sykkelturer i skogen, og flere mindre fiskevann befinner seg i nærområdet. Gården er i daglig drift, og i tillegg til korndyrking har gården Smaalensgjess på beitet.

Besøker du Taraldrud i april/mai måned kan det hende du er heldig å få hilse på årets små, nyklekkede gåsekyllinger. Gården er barnevennlig og på tunet finnes både sandkasse og huskestativ. På gården finnes også et gårdsbryggeri. Gården har 2 sykler og sykkelvogn for barn til utlån.

Fra Taraldrud Gård er det 14 km til Ørje, kommunens handelssentrum. I Ørje finner du blant annet dagligvarebutikk, bank og post i butikk. I sommerhalvåret kan du også besøke den koselige båtkafeen, museet på gamle Ørje Brug eller ta en tur med de gamle dampbåtene i Haldenvassdraget. I området rundt gården er det flere bademuligheter, og det er i underkant av 3 kilometer til offentlig badestrand.