Utmarksavdelingen.no

De mest populære appene i Norge

At mobilen har kommet for å bli er det liten tvil om, og den tar over en stadig større del av hverdagen vår. I dag finnes det apper for alt – for matlaging, planlegging, spilling og underholdning. Med det store utvalget av apper vi har, kan det være vanskelig i finne de aller beste av dem. Allikevel har noen apper utmerket seg blant nordmenn, og nedenfor ser vi nærmere på de aller mest populære.

Vipps

Vipps kom på markedet for relativt kort tid siden, men i løpet av de få årene appen har å skilte med, har den nådd mobiltelefonen til flere millioner nordmenn. Hovedmålet med Vipps er å gjøre betalinger på nett samt overføringer av penger enkle og effektive. Ved hjelp av noen tastetrykk, eventuelt ved scanning av fingeravtrykket ditt, kan du betale for det du handler – det være seg mat i matbutikken, klær på nett eller en strømregning. Vipps er ikke lenger bare en populær app på vei opp og frem – det er en nødvendighet for alle nordmenn som benytter seg av elektroniske betalinger.

Spillapper

Flere og flere selskap lanserer apper årlig, og ikke minst er det verdt å merke seg de mange nettcasinoer. Også andre spillkategorier, slik som arkadespill, hjernetrim og quizer, har fått stor oppmerksomhet i app-versjon, og kanskje aller mest populært for øyeblikket er spillet Minecraft. Uansett hvilke typer spill du foretrekker finner du dem i App Store og Google Play, og herfra kan du sortere dem etter flere kategorier.

Foodora

Hverdagen blir stadig enklere på alle måter, også når det kommer til å bestille mat. I dag har nemlig tredjepartsapper inngått samarbeid med restauranter og spisesteder landet over, og via disse appene finner du gode tilbud på matlevering fra alt til burger og pizza til sushi og dessert. Foodora er den mest populære av disse appene, og den fungerer som følger: Lag deg en brukerprofil, søk etter den maten du vil ha og legg inn bestilling. Foodora står for kontakten med aktuell restaurant og sørger for at maten leveres til deg.

VG

Nettversjonen av VG er den tabloidavisen i Norge med aller flest lesere daglig. Derfor er VG-appen et naturlig tilskudd på alle nordmenns smarttelefoner. Via appen får du oversikt over alt som skjer i verden til enhver tid, og ved å aktivere push-varsler fra appen får du notifikasjoner på telefonen hver gang en ny nyhetssak postes. Med andre ord lar VG deg holde deg oppdatert på Norge og verden for øvrig til enhver tid.